Krachttraining bij ouderen

In september is er een sarcopenie groep van start gegaan in samenwerking met het Lierdal sportcentrum te Molenhoek en diëtiste Gerja van Hunen. Sarcopenie is de leeftijdsgerelateerde spierkracht en spiermassa afname die al start vanaf je 30e levensjaar en vanaf het 70e levensjaar tot 3,5 % per jaar kan afnemen. Verschillende factoren hebben hierop invloed. 

Gelukkig kunt u hier iets aan doen! Of u nu 60+ of 90+ bent, spierkracht kunt u altijd trainen. In de onderstaande tabel zijn de resultaten te zien van de sarcopenie-/krachttraining groep bij 50 tot 80-plussers. Zij hebben acht weken lang tweemaal in de week één uur getraind. De deelnemers vonden het naast dat het zwaar was ook erg gezellig. Het sociale aspect is bij ouderen is van groot belang. 


NulmetingNa 5 wekenNa 8 weken
Leg press46 kg 56 kg (+ 21%)109.5 kg (+ 138%)
Leg abduction31 kg52 kg (+ 67%)66.1 kg (+ 113%)
5x staan/zitten10.6 sec
8.1 s (- 30%)
Hand knijpkracht24.5 kg
27.5 kg (+12%)

Bent u geïnteresseerd?

In februari 2020 start de volgende krachttraining groep voor ouderen. Dus: 

  • Bent u 55+ 
  • En heeft u moeite met opstaan uit de stoel? 
  • Of Traplopen? 
  • Of 5 kg/ zak aardappels optillen? 
  • Of heeft u moeite zichzelf voort te bewegen door een ruimte? 

Dan is deze training misschien iets voor u! U kunt helaas niet deelnemen aan dit programma als u ernstige artrose (slijtage) heeft in de gewrichten waarbij pijn opspeelt bij hogere belastingen of instabiele hartklachten. Spiermassa en spierkracht metingen worden door diëtiste Gerja van Hunen en fysiotherapeute Anne Bours afgenomen. 

Kosten

Er zullen tien fysiotherapie behandelingen (mogelijk uit uw aanvullende verzekering) verrekend worden. Als u uw eigen risico nog niet verbruikt heeft in het kalenderjaar, dan wordt er ongeveer 80 euro in rekening gebracht vanuit de basisverzekering voor de diëtiste.

Aanmelden?

U kunt zich bij ons aanmelden door te mailen naar info@mmfysio.nl of bel 024-3580779, dan kunt u op de wachtlijst worden geplaatst. 

Let op: er zijn nog maar 2 plekken vrij.

contactgegevens

Meld je aan voor de nieuwsbrief