Ga naar de inhoud
Dominique Schretlen fysiotherapie Malden en Molenhoek

Dominique Schretlen

Mijn specialisatie is oedeemtherapie en manuele lymfedrainage. Ik behandel mensen die te maken hebben of hebben gehad met kanker. Bijvoorbeeld bij klachten van oedeem, vermoeidheid of krachtsverlies in hun lichaam. Ze kunnen onder begeleiding trainen om weer fit te worden. Ook begeleid ik mensen in het stadium waarin genezing niet meer mogelijk is. Samen kijken we hoe het leven zo prettig mogelijk kan doorgaan. Denk aan adviezen voor ontspannen, pijn verminderen of aangepaste fysieke activiteiten. 

U kunt bij mij ook terecht voor klachten die samenhangen met spanning in de breedste zijn van het woord. Klachten zoals moeite met slapen, opgejaagd gevoel, moeite met doorademen hebben vaak onbewust te maken met spanning in het lijf. Deze disfunctionele klachten hebben geen medisch verklaarde oorzaak. Het is vaak een zoektocht om te vinden op welke wijze regie over deze klachten verkregen kan worden. Sinds 15 jaar ben ik hier in gespecialiseerd. Ruim 10 jaar geef ik de Training in Ontspannen op onze praktijk (zie ook kopje Training in ontspannen bij behandelmethodes).

Ik begeleid kinderen met houdings- en bewegingsklachten. Hierbij kijk ik naar de onderliggende reden van deze klachten om van daaruit de problemen op te lossen. 

Bewegen hoort bij mijn dagelijkse leven. Fietsen, wandelen en hardlopen. Ik zoek steeds naar een goed afstemming van in- en ontspannen. Ook tijd om bewust even een time-out te nemen ervaar ik als een weldaad voor mijn lijf en leven! Ik adviseer dit ook veel aan mijn patiënten!

Specialisaties en aandachtsgebieden

  • Fysiotherapie bij kanker
  • Manuele lymfedrainage/oedeemtherapie
  • Fysiotherapie bij spanningsgerelateerde klachten
  • Training in ontspannen
  • Fysiotherapie bij bekkenbodemklachten
  • Medical Taping ConceptEmail:  dominique@mmfysio.nl

Aanwezig: dinsdag, donderdag en vrijdag

Locaties: Malden en Molenhoek

BIG nummer: 59034972004