Meteen naar de inhoud
Fysiotherapie Nijmegen Malden Molenhoek

Training valpreventie voor ouderen

De training Valpreventie is bedoeld voor ouderen die in het afgelopen half jaar zijn gevallen of die door de angst om te vallen worden beperkt in hun dagelijks leven. Tijdens deze training leert u om vallen te voorkomen, bijvoorbeeld door stabiliteitsoefeningen in allerlei situaties. Daardoor vermindert ook uw valangst. U durft weer meer en hebt valgevaarlijke situaties beter onder controle.

Behandelaars

De training in Malden wordt begeleid door onze geriatrie-fysiotherapeut Judith van den Berg en Anne Bours. In Nijmegen wordt de valpreventie verzorgd door Lieke Elbers. Zij werken daarbij samen met ergotherapeuten van Ergotherapie in de Wijk.

Praktische informatie

In groepjes van maximaal acht personen krijgt u een training van vijf weken. U oefent twee keer per week een uur, begeleid door een geriatrie-fysiotherapeut en een ergotherapeut. Vooraf krijgt u een intakegesprek, en naast de training zijn er drie ‘meetmomenten’: een bij de intake, een bij het afronden van de training en een follow-up aan huis, drie maanden na afronding.

De training start (meestal) twee keer per jaar en vindt plaats op onze locatie in Malden en Nijmegen.

Voor het fysiotherapie-gedeelte is de vergoeding afhankelijk van de voorwaarden van uw aanvullende verzekering. De ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering (hierop is wel het eigen risico van toepassing).