Ga naar de inhoud

Leefstijlprogramma: De BeweegKuur bij MMfysio

Leefstijl binnen de gezondheidszorg krijgt een steeds belangrijkere rol. Daarom zijn wij erg enthousiast om te kunnen mededelen dat we op onze innovatieve locatie in Nijmegen-Lent bij het Gymlokaal gaan beginnen met de BeweegKuur.

Wat is de beweegkuur?
De BeweegKuur is een geheel kosteloze Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), dit is een traject van twee jaar waarbij het eerste jaar zal bestaan uit:

  • Intake bij de leefstijlcoach inclusief motivatiecheck
  • 7x individuele leefstijlcoaching sessies
  • Intake bij de diëtiste voor een voedingsplan en 3x groepsbijeenkomst over voeding
  • Intake bij onze beweegprofessional (fysio) voor een beweegplan met 2x groepsbijeenkomsten.

Het tweede jaar is de onderhoudsfase om de resultaten en gedragsveranderingen te behouden.

Wie mag deelnemen aan de BeweegKuur?

  • Iedere volwassene met een BMI van 30 of hoger met een verwijzing van de huisarts
  • Iedere volwassene met een BMI van 25 of hoger met verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes met verwijzing van de huisarts?

Niet zeker wat je BMI is? https://www.hartstichting.nl/gezond-leven/bmi

Wat zijn de kosten?
Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dus deelname is gratis. De BeweegKuur staat ook vrijgesteld van het eigen risico.

Wie geeft de BeweegKuur?
Ons team van zorgprofessionals bestaande uit: Fysiotherapeut en leefstijlcoach Sammy Tilburgs (MMfysio), Rik Janssen en Esther Cuperus van het Gymlokaal (de fitness boutique in Lent) en diëtiste Liza van Bussel van Profitt, zal de BeweegKuur geven.

Wat wordt er van mij verwacht?
Het traject is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Bij de intake wordt een motivatie screening gedaan. Alleen de mensen die open staan voor gedragsverandering en bereid zijn om een tweejarig traject te doorlopen, zullen worden toegelaten.

Hoeveel plekken zijn er en wanneer beginnen we?
De groep zal maximaal 15 deelnemers hebben, we beginnen met één groep omdat het ook voor ons nieuw is. Ook hier geldt: vol = vol. We streven ernaar dat elke deelnemer voor november dit jaar zijn intake heeft gehad zodat tijdens de eerste groepsbijeenkomst in december iedereen ongeveer even ver is. De rest van de data zal je ontvangen als je je hebt aangemeld.

Hoe meld ik me aan?
Je kunt je aanmelden via ons algemene nummer van MMfysio: 024 358 0779 en dan zullen we een intake plannen met je. Zorg ervoor dat je voor de intake al een verwijzing hebt van je huisarts.