Ga naar de inhoud
Fysiotherapie Nijmegen Malden Molenhoek

Fietspositie-analyse

Heeft u klachten bij het wielrennen of mountainbiken? Dan zit u wellicht verkeerd op uw fiets. Een goede positie op de fiets is essentieel. Een comfortabele houding zorgt ervoor dat je kunt genieten van elke fietsrit zonder daarbij hinder te ondervinden van blessures. 

Wat is een fietspositie-analyse?

Een aanpassing aan uw fiets kan dan vaak voor de oplossing van uw klachten zorgen. Uw klachten worden eerst tijdens een gesprek in kaart gebracht. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Om uw fiets optimaal aan te passen doen we een dynamische fietsmeting. Dit doen we met uw eigen fiets en met uw eigen fietsschoenen bij ons op een fietsergometer fietsen. Wij kunnen dan analyseren waardoor de problemen ontstaan en uw fiets daarop aanpassen. Vaak kunnen we de instellingen van de fiets ter plekke aanpassen. Soms is het nodig dat u voor de aanpassingen een fietsenmaker bezoekt. U krijgt dan van ons op papier de aanpassingen mee voor de fietsenmaker. 

Kosten fietspositie-analyse

De fietspositie-analyse voor klachten is onderdeel van uw fysiotherapeutische behandeling en de vergoeding hiervoor is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. 

Behandelaar

Joris Botman is in onze praktijk gespecialiseerd in de fietspositie-analyse en zal deze bij u uitvoeren. U kunt voor de fietspositie-analyse terecht in Malden, Molenhoek en Lent.