Wandelen

Met de Nijmeegse 4daagse voor de deur zijn er weer veel wandelaars op pad. Wist u dat wandelen voor alle leeftijden gezondheidswinst oplevert? Met wandelen train je namelijk je hartspier en verbeter je je uithoudingsvermogen. Je gebruikt natuurlijk ook je benen en romp, waardoor je de spieren en botten sterker maakt. 

Wandelen is ook goed voor het verbeteren van de stofwisseling, waardoor het vetpercentage naar beneden gaat en de kans op diabetes type 2 en obesitas afneemt. Bovendien verlaagt wandelen de kans op hart- en vaatziekten, beroertes, heupfracturen en heeft het een positief effect op je levensduur. Niet onbelangrijk: met een actieve leefstijl versterk je je immuunsysteem. Het loont dus zeker om regelmatig te wandelen.

Ook Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, is een promotor van een gezonde leefstijl en een groot voorstander van het blijven of gaan bewegen. De voordelen van wandelen zijn namelijk enorm en hebben een grote positieve invloed op het brein. Wandelen heeft een gunstig effect op je hersenen, je stemming en geheugen. 

Wilt u meer lezen over wandelen? Kijkt u dan eens op: www.wandel.nl.

(Bron: www.wandel.nl)