Ga naar de inhoud

Sprong analyse

Sprong Analyse

Ontdek je sprongkracht als nooit tevoren! Duik dieper in je prestatie, nauwkeurig en gedetailleerd informatie krijgen over onder andere jouw spronghoogte, contacttijden, reactiviteit, sprongtechniek en meer. 

Met deze geavanceerde sprong-analyse maken wij gebruik van innovatieve technieken die jouw sprongen nauwkeurig kunnen analyseren. De sprong-analyse wordt uitgevoerd met behulp van de optojump technologie. 

Ben jij bijvoorbeeld een volleyballer, verspringer of voetballer en wil jij jouw sprongkracht in kaart brengen, dan is dit iets voor jou. Heb jij een blessure opgelopen en wil je weten hoe jouw sprongkracht ervoor staat tijdens de revalidatie, dan kan deze analyse wat voor jou zijn.  Middels deze testen bieden wij analyses van je sprongen, onthullen we verbeterpunten en helpen we je om je prestaties te verbeteren of je revalidatie te optimaliseren.

Waar kijken we naar:

Verticale hoogtesprongen: De spronghoogte is een belangrijke parameter voor sporters. Tijdens deze test wordt de spronghoogte van twee benen en met 1 been getest. Een eventueel links/rechts verschil is dan zichtbaar.

Grondcontacttijd: Tijdens de sprong testen wordt de contacttijd gemeten. We weten dat contacttijd een factor is voor het leveren van prestaties en het oplopen van blessures.

Reactiviteit: Een test waarbij de reactiviteit en power van je sprongen wordt gemeten. Dit verwijst naar het vermogen van een persoon om snel te reageren en krachtig te springen. Het omvat het vermogen om snel te starten of kracht te genereren. Reactiviteit is een belangrijk aspect van explosiviteit en wendbaarheid. Door dit te meten kun je hier bijvoorbeeld specifiek op gaan trainen. Deze inzichten kunnen helpen om je prestaties en wendbaarheid te vergroten en kan in je voordeel werken tijdens voetballen, hockeyen of basketballen bijvoorbeeld

Sprongkracht: Met verschillende testen wordt er gekeken naar de sprongkracht. De kracht van het linker/rechterbeen wordt apart gemeten en een vermogensanalyse op losgelaten.

Voor meer informatie of het plannen van een test, stuur een mail naar: Testen@stryve.nl 

Bekijk hier de flyer. 

Contactgegevens

Aanmelden nieuwsbrief