Ga naar de inhoud

Spalken op maat

Naast de kant en klare braces en spalken maken onze handtherapeuten vanaf nu ook spalken op maat. Kasper en Sander hebben zich de afgelopen tijd verdiept in het zelf vervaardigen van vinger-, hand- en pols spalken. Deze spalken worden gemaakt van thermoplastisch kunststof. Door dit materiaal te verwarmen wordt het vormbaar. Hierdoor kan de spalk geheel naar uw lichaam gevormd worden voor een ideale pasvorm.

Spalken kunnen voor meerdere doelen worden ingezet. Ze kunnen steun geven, rust bieden of verkeerde bewegingen voorkomen. In samenspraak met uw handtherapeut wordt bepaald wanneer en hoe lang u de spalk draagt. Welke brace of spalk u krijgt is afhankelijk van de diagnose. U kunt hierbij denken aan vormen van artrose, carpaal tunnelsyndroom, skiduim en verschillende overbelasting blessures aan de hand of pols.

Voor het maken van een spalk op maat wordt 1 fysiotherapeutische behandeling gerekend. De kosten voor het thermoplastisch materiaal worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en worden apart in rekening gebracht.