Stichting Samen Gezond

Samenwerking huisartsen en fysiotherapeuten van Gezondheidscentra Samen Gezond

Binnen het Gezondheidscentra Samen Gezond werken we prettig en intensief samen met de huisartsen. Daaruit komen goede samenwerkingsafspraken en met regelmaat leuke projecten. Op dit moment gaat er een mooi project gestart worden.

Om patiënten met klachten aan het bewegingsapparaat sneller bij de juiste hulpverlener te krijgen hebben we een plan bedacht. De assistenten van de huisarts zullen bij patiënten die bellen naar de huisartsenpraktijk voor schouder-, rug-, heup-, knie en enkelklachten een aantal verdiepende vragen stellen (een triage). Mocht uit deze vragen blijken dat u beter direct een afspraak bij uw fysiotherapeut kunt maken, dan zullen ze dat adviseren. Mocht uit de vragen blijken dat u beter toch eerst door de huisarts gezien moet worden dan zal er een afspraak bij de huisarts gemaakt worden. Uiteindelijk heeft u zelf altijd de keuze.

We zullen deze werkwijze een half jaar gaan uitproberen en als het een verbetering is gaan we het uitbreiden en voortzetten. Als u zelf al inschat dat uw klacht bij de fysiotherapeut verholpen kan worden kunt u ook altijd direct bij ons een afspraak inplannen. Voor de meeste fysiotherapeutische zorg heeft u geen verwijzing nodig van een arts.