Mijn ervaring met MMfysio: Training in Ontspannen

Moe. Kleine ongelukjes. Niet meer goed uit je woorden komen. Pijn met omdraaien en slapen. Ik was niet echt in topconditie constateerde ik begin dit jaar.

Ja, dat ging richting burn-out, bleek. Gecombineerd met de overgang en de corona jaren met al het thuiswerken. Mijn fysiek werkte ook niet mee, want ik blijk artrose te hebben. Dus geen lange wandelingen en angst dat ik niet meer kan paardrijden. Met alleen fysiotherapie kwam ik niet verder. Ik voelde me goed klote. Gelukkig tipte mijn praktijkondersteuner de cursus van Dominique. Eerst ontspannen en dan verder met de rest.

Het bracht mij verrassend veel. Tips om ook overdag te ontspannen, meer aandacht aan je lichaam te geven en niet zoveel moeten. Ik gun mezelf nu regelmatig een powernap als ik echt moe ben. Gewoon eind van de middag plat! Ontspannen is voor mij een belangrijke knop om aan te draaien. Niet alleen met vrienden maar juist ook alleen, met boek in de tuin of even helemaal niets.

Wat ook hielp was de ondersteuning op het werk. Een paar maanden halve dagen werken en begrip dat het even niet meer zo snel en efficiënt gaat. Het leven is natuurlijk geen sprookje. Ik ben nog steeds regelmatig moe en na een dag flink bewegen heb ik pijn. Maar ik kan veel meer, ben blijer en een stuk rustiger. Daar heb je mij mooi mee geholpen Dominique!

Janine, deelnemer in het voorjaar 2022