Sander Verhaar MMfysio

Het MMfysio boekje

In deze vaste rubriek stelt elke maand een van onze collega’s zichzelf voor. Zo leert u onze fysiotherapeuten nog beter kennen. Net zoals vroeger in het vriendenboekje.

Deze maand stelt Sander Verhaar zich voor.

Hoi allemaal!

Velen van jullie zullen mij wel kennen of ooit hebben gezien, aangezien ik alweer 16 jaar rondloop in deze mooie praktijk. Mijn naam is Sander Verhaar, 38 jaar. Ik ben een geboren en getogen Nijmegenaar en daar ben ik best een beetje trots op. Toen ik in 2005 afstudeerde aan de HAN tipte vriend (en nu ook collega) Joris Botman mij dat er een plekje vrijkwam in deze praktijk. En zo geschiedde. Van een paar uurtjes in de week ging het al snel naar een volledige werkweek. En van een kleine praktijk met 5 therapeuten groeiden we uit naar de mooie, grote praktijk die we nu zijn. 

Ik heb me van jongs af aan veel beziggehouden met sporten en bewegen. Met name balsporten hebben me altijd geboeid. Lang ben ik met veel plezier keeper geweest bij verschillende voetbalclubs in de regio. Toen ik hiermee stopte ben ik gaan tennissen. En ook kun je me nu af en toe vinden op een squashbaan, achter een tafeltennistafel of op een padelveld. En toen ik een aantal jaren geleden met een rugblessure kampte heb ik het zwemmen ontdekt. 

De fascinatie voor bewegen en sporten en de daarbijbehorende blessures heeft me ook naar de fysiotherapie geleid. Waar ik als beginnende fysiotherapeut vooral de focus had op sporters, is dit in de loop van de jaren wat meer verschoven naar de ouder wordende mens en zijn beperkingen. Ik heb me gespecialiseerd in hart- en longproblematiek en de laatste jaren ben ik daarbij ook hand- en polstherapeut geworden. De verscheidenheid aan mensen in de praktijk, de mooie gesprekken en de dankbare taak om mensen te mogen helpen zorgt er nog dagelijks voor dat ik na mijn werk met een voldaan gevoel terug naar huis fiets.

Wat houdt mij verder bezig? Ik woon sinds een aantal jaren in Lent. In mijn vrije tijd wandel en fiets ik graag in de natuur, beoefen ik mijn hobby fotografie, houd ik van koken, luister ik naar muziek en podcasts en besteed ik aandacht aan mijn twee prachtige kinderen Sofie (7) en Bram (4). En ’s ochtends begint mijn dag altijd met een heerlijke, verfrissende koude douche. Dat laatste raad ik iedereen aan!

Tot ziens in de praktijk,

Groet Sander