Fysiotherapie Nijmegen Malden Molenhoek

Training schrijfmotoriek bij kinderen

Het leren schrijven op de basisschool is voor kinderen soms lastig. Voor het leren schrijven wordt er op verschillende vaardigheden tegelijkertijd een beroep gedaan. Uiteindelijk resulteert dat in een eigen handschrift. Concentratie, het goed vasthouden en leren bewegen van een potlood over papier en het aanleren van de vorm van de letters komt allemaal samen.

Als op de basisschool blijkt dat het meekomen op het schrijfniveau van de groep niet goed lukt, dan kan training van de schrijfmotoriek hierbij hulp bieden. Denk hierbij aan kinderen die moeite hebben met een leesbaar handschrift, regelmatig schrijfkramp hebben of hun werk niet afkrijgen binnen de tijd.

Vanuit een korte schrijftest kunnen op gestructureerde wijze schrijftempo, – motoriek en het handschrift worden beoordeeld. Met deze gegevens wordt een plan gemaakt dat met de ouders wordt besproken. Meestal wordt er 1 keer per week op de praktijk aandacht geschonken aan de aandachtspunten en adviezen meegegeven voor oefenen thuis.  Na een periode van ongeveer 3 maanden wordt opnieuw een testje gedaan ter evaluatie.

U kunt voor training in schrijfmotoriek bij kinderen terecht in Malden en Molenhoek. 

Behandelaar

Dominique Schretlen