Ga naar de inhoud
Fysiotherapie Nijmegen Malden Molenhoek

Tape en bandageren

Bij MMfysio hebben we zeer veel ervaring met tapen en bandageren. We kunnen het toepassen bij o.a. sportblessures, oedeemklachten, verstuikingen en houdingsklachten. 

Tapen en bandageren is vaak onderdeel van de totale behandeling en valt daarmee onder fysiotherapie.

Waarom tape en bandageren? 

Tapen en bandageren wordt toegepast ter voorkoming of verergering van klachten in spieren en gewrichten en bindweefsel. 

Met behulp van de klassieke tape, kan een gewricht worden geïmmobiliseerd waardoor de beweeglijkheid wordt beperkt; denk hierbij aan de verstuikte enkel die rust nodig heeft in de eerste dagen na het verzwikken.

Middels bandageren kunnen spieren en gewrichten worden ondersteund. Je maakt hierbij gebruik van zwachtels die variëren van licht elastisch tot zeer sterk elastisch, poreus en niet poreus, en wel of niet klevend. 

Met kinesiotaping wordt er gebruik gemaakt van een meer rekbaar soort tape. De tape kan, afhankelijk van het doel, aangelegd worden met meer of minder rek. Deze tape kan ingezet worden om de beweeglijkheid van een gewricht te beperken, maar ook kunnen spieren, bindweefsel, littekens of lymfevaten worden beïnvloed. De kinesiotape kan veel beter tegen water. U kunt hierdoor dus met deze tape bijvoorbeeld zwemmen of douchen. De klassieke tape is minder goed tegen water bestand.

Behandelaar

Bijna alle therapeuten binnen MMfysio hebben ervaring met tapen en bandageren. Vraag bij uw aanmelding bij de receptioniste naar een geschikte therapeut voor uw klacht. 

U kunt voor tape en bandageren terecht in Lent, Nijmegen, Malden en Molenhoek. 

Kosten

Voor het gebruik van het materiaal kan een onkostenvergoeding worden gevraagd. Indien gewenst kan het tapemateriaal ook zelf meegenomen worden.