Ga naar de inhoud
Fysiotherapie Nijmegen Malden Molenhoek

Revalidatie na COVID-19

Bent zelf in aanraking gekomen met het coronavirus? Wij hopen dat het goed met u gaat. Het kan zijn dat u verzwakt bent en dat u weer moet aansterken. Wij willen u hier graag bij helpen. Omdat het virus onder andere de luchtwegen kan aantasten is het belangrijk dat u begeleid gaat worden door een gespecialiseerde longfysiotherapeut. In onze praktijk zijn dit Sander Verhaar, Kasper Vullings, Saskia Broekate – Degen, Lieke Elbers, Sammy Tilburgs, Dominique Schretlen en Dionne Sloot.

Zorgpad post-covid

Wie na twee maanden nog steeds klachten heeft, kan door de huisarts worden verwezen naar het ‘zorgpad post-COVID’. Deze mensen krijgen een casemanager die de klachten uitgebreid in kaart brengt en daarna de meest passende behandeling inzet en coördineert. Vaak gebeurt dit door verschillende professionals, zoals een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist of psycholoog. Afhankelijk van de klachten. Samen met deze professionals gaan de patiënten werken aan verbetering van hun gezondheid en belastbaarheid. 
 

Revalideren bij MMFysio

MMfysio heeft alle kennis en middelen in huis om u optimaal te begeleiden bij deze revalidatie. Wij hebben ons, in samenwerking met verschillende ziekenhuizen en andere samenwerkingsverbanden, grondig verdiept in het coronavirus en de bijpassende revalidatie. Er is nauw contact met andere zorgverleners zoals huisartsen, diëtisten, ergotherapeuten en logopedisten. 

De therapie kan op verschillende manieren plaatsvinden:

  • In 1 van onze praktijken in Nijmegen, Malden, Molenhoek of Nijmegen Noord.
  • De therapeut komt bij u thuis. Afhankelijk van de besmettingskans kan dit met of zonder beschermende middelen.
  • Begeleiding op afstand: contact met de therapeut gebeurt telefonisch of middels beeldbellen. 
 

Tijdens het eerste telefonische contact zal worden gekeken naar de vorm die in uw geval het beste uitkomt.

Behandelaars

Lieke Elbers, Sammy Tilburgs, Sander Verhaar, Kasper Vullings, Saskia Broekate – Degen, Dominique Schretlen en Dionne Sloot.