Fysiotherapie Nijmegen Malden Molenhoek

Fysiotherapie bij Parkinson

Als u de ziekte van Parkinson hebt, ervaart u de gevolgen daarvan elke dag. Voornamelijk door problemen in denkprocessen (bijvoorbeeld geheugenstoornissen of concentratieproblemen) en doordat u moeilijker beweegt. Bekende bewegingsklachten zijn beven (tremor), trage bewegingen, een gebogen houding, en stijve spieren, waardoor het moeilijk is om bewegingen te beginnen. Op termijn ontstaan meestal moeilijkheden met de dagelijkse bezigheden, zoals omdraaien in bed.

Parkinson is een hersenziekte; de verschijnselen zijn het gevolg van een gestoorde signaaloverdracht tussen de hersencellen. De ziekte is niet te genezen. Er zijn operaties en medicijnen die de klachten kunnen verminderen, maar ze zullen nooit helemaal verdwijnen. Parkinson heeft geen invloed op de lengte van uw leven, wel op de kwaliteit ervan.

Als u problemen ervaart bij dagelijkse bewegingen of als uw conditie minder wordt, kunt u veel baat hebben bij fysiotherapie. Wij kunnen u helpen om (weer) in beweging te komen en actief te blijven. Daarbij hoort ook goede voorlichting over uw ziektebeeld. De behandeling wordt afgestemd op uw eigen situatie. Doel is het verbeteren of behouden van uw zelfstandigheid en veiligheid.

Voor welke klachten?

Voorbeelden van problemen waarbij wij u kunnen helpen zijn:

  • moeite met lopen

  • moeite met opstaan uit een stoel

  • moeite met omrollen in bed

  • nek- en rugklachten

  • verminderde conditie

  • vaker vallen

Behandelaars

Judith van den Berg en Miriam Romviel.

Praktische informatie

Voor langdurige behandeling bij Parkinson hebt u een verwijzing van de specialist nodig.

U kunt voor fysiotherapie bij Parkinson terecht in Nijmegen, Malden en Molenhoek.