Ga naar de inhoud
Fysiotherapie Nijmegen Malden Molenhoek

Fysiotherapie bij Diabetes

Diabetes mellitus wordt ook wel suikerziekte genoemd. Bij suikerziekte is uw lichaam niet meer voldoende in staat om de bloedsuikers te regelen door een tekort aan insuline of het niet goed reageren op de insuline. Hierdoor kan het bloedsuikergehalte te laag (hypo) of te hoog (hyper) worden, wat voor de nodige lichamelijke klachten kan zorgen.

Op de lange termijn kunnen complicaties ontstaan zoals hart- en vaatziekte, oogproblemen, minder gevoelige zenuwen (neuropathie) en nierfalen. Een goede behandeling is essentieel om de bloedsuikers onder controle te houden. De fysiotherapeut kan hier een belangrijke rol in spelen door middel van voorlichting, leefstijladvisering en oefentherapie.

De fysiotherapeut brengt tijdens de eerste afspraak uw klachten zorgvuldig in kaart. Uw gezondheid en dagelijks functioneren wordt besproken en onderzocht, waarna er samen met u een behandelplan wordt opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen. Hierbij wordt er rekening gehouden met eventuele andere problemen die uw gezondheid beïnvloeden.

U kunt voor fysiotherapie bij Diabetes terecht in Nijmegen, Malden en Molenhoek. 

Behandelaar diabetes

Sander Verhaar