Ga naar de inhoud

Fysiotherapie Nijmegen Malden Molenhoek

Fysiotherapie bij artrose

Artrose is de meest voorkomende aandoening van het houding- en bewegingsapparaat, waarbij de heup en de knie tot de meest voorkomende locaties behoren. Door artrose kunnen er, voornamelijk door pijn, problemen ontstaan tijdens dagelijkse activiteiten zoals: lopen, traplopen, gaan zitten/opstaan en sokken/schoenen aantrekken. De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol in de behandeling bij artrose, vooral op het gebied van voorlichting, leefstijladvisering en oefentherapie.

Sinds 2018 bieden wij vanuit de praktijk een trainingsgroep gericht op de behandeling van heup- en/of knie artrose. De deelnemers van de groep krijgen een persoonlijk oefenprogramma gebaseerd op hun doelen, functie en niveau. Tijdens deze trainingen richten ze zich op het sterker maken van met name de been- en rompspieren. Daarnaast zijn ze bezig met balans- en cardio oefeningen.

Behandelaars artrose

Sharon Besselink en Koen de Jong.

Praktische informatie

Voor de behandeling van knie- en/of heupartrose worden er vanuit de basisverzekering 12 behandelingen vergoedt. Hiervoor heeft u wel een verwijzing nodig van uw huisarts. 

U kunt voor de fysiotherapie bij artrose terecht in Malden en Molenhoek. 

De artrosegroep wordt gehouden in Molenhoek op maandag en donderdag.